A cég először három évvel ezelőtt készített tonikot, a település városházája előtt felállított karácsonyfából, majd egyre több helyről kezdték hozni a növényt – jelenleg a finn főváros, Helsinki, és a lett üdülőfalu, Jurmala hivatalos fenyőfája is hozzájuk kerül. A tűleveleket ledarálják, kardámommal és citromhéjjal ízesítik. A végeredmény egy különleges, édes-keserű ízű ital, némi karácsonyi hangulatú aromával.
— Ez egy eléggé érdekes ötlet. Ez valami új. De az ötlet, hogy adjunk a karácsonyfáknak egy második életet, nagyon jól hangzik – mondta Jurmala turisztikai vezetője, Aleksandra Stramkale az Euronews-nak.
Erre a célra leginkább az északi városok főtereit díszítő, nagyméretű fenyőfákat tudják felhasználni, ugyanis ezek megtartják eredeti nedvességüket, míg a kisebb, szobai fenyőfák túlságosan kiszáradnak, ahhoz, hogy üdítőt lehessen készíteni belőlük.
— Egy fenyőfából mintegy tízezer liter üdítő készülhet – mondta a portál tudósítója, Janis Laizans.