Egy tojásrántotta remek választás lehet reggelire, mert tápláló, fehérjében gazdag és hosszan tartó teltségérzetet biztosít. Ráadásul gyorsan elkészíthető az étel, és számtalan módon variálható – például zöldségekkel, sajttal megszórva, mellé akár teljes kiőrlésű pirítóst fogyasztva még kiegyensúlyozottabb reggeli lehet.
Sokaknál bevett szokás, hogy tejet adnak a tojáshoz, ettől az összetevőtől azonban valójában nem lesz lágyabb a rántotta, sőt! Egy brit séf szerint inkább tönkreteszi a reggeli ízét, mert a tej felhígítja az ételt, a serpenyőből kivéve pedig gumiszerűvé válik a rántotta – írja az Express.

Tej helyett ezt keverd a tojáshoz!
Chris Collins, a Don’t Go Bacon My Heart gasztroblog alapítója szerint egy rántotta elkészítésének legjobb módja, ha tojáshoz tej helyett vajat adunk: a benne található zsiradék miatt a reggelink sokkal selymesebb és finomabb lesz.
Mivel érdemes még feldobni a rántottát?
A Nosalty tippjei szerint a rántottának igazán jól áll a friss petrezselyem és a bazsalikom, de egy kevés kakukkfű és az oregánó is feldobhatja az ételt. Fontos, hogy a zöldfűszereket nem kell hőkezelni. A sajtot már említettük, mint hozzávalót, ami lehet akár trappista, de reszelt parmezánnal megszórva is nagyon finom lesz. Az igazán turbófeltét egy rántotta tetejére pedig, ha belemarkolunk egy zacskó rukkolába vagy bébispenótba és gazdagon meghintjük vele a reggeli tetejét!