“Van egy szilveszteri ajánlat, amiben a szokásos szilveszteri ételek, a lencsegulyás, lencsesaláta, virslisaláta, korhelyleves, malacsült szerepelnek. Ezeket lehet tőlünk rendelni elvitelre” – mondta Dr. Szabó Csaba, a miskolci Vendelin Étterem ügyvezetője a Tényeknek, hozzátéve: “Érdeklődés természetesen van, a karácsonyi rendelések alapján úgy gondoljuk, a szilveszterkor is lesz rendelés, érdeklődés.”
Még szilveszter napján is leadhatja a rendelését az, aki nem szeretne főzni.
Egy pécsi étteremben az ajtónál vehetik át a rendeléseket a vásárlók, volt olyan, aki levest kért rántott hússal és salátával. De nem csak a törzsvendégek élnek a lehetőséggel, az internetes rendelésnek köszönhetően bővült a vendégkörük. Háber Tamás, az Aranykacsa tulajdonosa elmondta: ők is készülnek az újévi menüvel.
“Már készítjük elő a szilveszteri ételeket, elsősorban a korhelyleves – ami kacsabelsőségből fog készülni – lesz a fő attrakciónk, de lesz lencse virslivel, különböző húsos-sültes ételek, disznótoros… A termékátadást és készítést megpróbáljuk úgy elvégezni, hogy még a futárokkal sincs személyes kontaktusunk, hiszen az előre elkészített, zacskózott, kódszámmal ellátott termékeket lerakjuk egy asztalra, majd bejön a szállító, tőlünk függetlenül átveszi azt.”
Úgy vélik, a karácsonyi rendelésekre tekintettel szilveszterkor is sokan rendelnek majd házhoz főzés helyett.