Csak egy percig tart, amíg a SpinChill lehűti az italunkat az általunk kívánt ideális hőmérsékletre. Nem kell több órával fogyasztás előtt betenni azt a hűtőbe vagy a fagyasztóba, várni sem szükséges, ugyanis ezzel a hűtővel mindössze 60 másodperc után hideg italt kortyolhatunk.
Hogyan működik?
Csupán annyit kell tenni, hogy a készülék fejét csatlakoztatjuk az üveg szájához, majd beletesszük a jégbe és centrifugáljuk egy percig. Működési elve, hogy a palack közepén lévő meleg folyadékot kívülre, a tároló falához mozgatja, miközben az üveget körülvevő hűs jég vagy víz hűti azt. Aki a szénsavas italok miatt aggódna – erre semmi szükség: a centrifugálás nem rázza fel a tartályt, valójában kevesebb habot eredményez, mint általában.
További előnye, hogy a szerkezet kompakt méretű, tehát hordozható, a strandolások, piknikek és házibulik elengedhetetlen kiegészítőjévé válhat. 4 darab AA-s elemmel működik, így ha lemerülne, egy gyors elemcserével már újra használható.
Legyen palackozott vagy dobozos ital, a SpinChill mindegyiket egyetlen perc alatt lehűti.
Letesztelték, hogy tényleg olyan hatásos-e, mint amilyennek mondják. Egy 23 fokos dobozos sört egy percig “centrifugáltak” a jégben, majd megmérték: 19,7 fokra hűlt le. A tesztelő ezt még nem tartotta elég hidegnek – saját szájíze szerint -, így még egy percre visszatette a sört. Ezt követően már 16,5 fokos italt kapott. Ezt összehasonlította egy régóta a hűtőben pihengető sörrel, ami 14,1 fokos volt – a különbség könnyen behozható még egy perc hűtéssel. Üveges sörrel is kipróbálta, ami 22,8 fokos volt, 13,2-re hűlt le kis idő után.
Összességében megállapította: ha tényleg jéghideg italt akarunk, akkor talán 2-3 percig is érdemes használni az eszközt, azonban ez még mindig gyorsabb, mint a fagyasztóval bajlódni vagy órákig várni, hogy a hűtőben hűljön le.