A világ 40 országából érkeztek a Dél-Európai helyszínre a csapatok, több mint 4000 sajttal vettél fel a küzdelmet a magyar termelők.
A Csíz Sajtműhely Baracskai félkemény „Öreg” sajtja supergold érmet nyert a spanyolországi Oviedóban megrendezett World Cheese Awards-on – írja a Storeinsider.hu
Óriási megtiszteltetés érte a magyar műhelyt, amikor a próbatétel során a zsűri az exkluzív tizenhatos mezőnybe sorolta terméküket.
Ezek után a Baracskai Félkemény Öreg sajt megszerezte az előkelő negyedik helyet a finisben, és emellett kiérdemelte a verseny legjobb kézműves sajtja-különdíjat is.
A camembert jellegű fehérpenészes sajtjukkal szintén remek eredmény sikerült elérniük, hiszen a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben bronzérmet szereztek.
A World Cheese Awards megmérettetése három évtizedes múltra tekint vissza, minden esztendőben rengeteg finomsággal vetélkednek a világ minden tájáról a sajtkészítők. A rendezvényen a Csíz sajtműhely mellett még két magyar termelő is kitűnt a versenyzők közül.
Készülnek a sajtok (Fotó: Getty Images).
A Vászolyi Sajtmanufaktúrától a Balaton, és az Etyeki Kecskesajt Manufaktúrától az Etyeki Szenes szerzett bronzminősítést.
A viadal nehézségét az is mutatja, hogy a három magyar induló készítményei 4079 másik termékkel szemben versenyeztek. A csapatok a világ 40 országából érkeztek a megmérettetésre.
Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legérdekesebb cikkekről!
Teszt: melyik a legjobb pisztáciakrém a dubai csokihoz? Itt az eredmény!
A Mielőtt megveszed legújabb részében ötféle pisztáciakrémet teszteltünk. Ez a finomság ugyanis a dubai csoki egyik alapanyaga, ami az idei karácsony sztárjának számít az édességek piacán. De vajon megéri a legdrágábbat választani a boltokban, vagy az olcsóbb is ugyanolyan finom?
0 seconds of 7 minutes, 1 secondVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Keyboard Shortcuts
Shortcuts Open/Close/ or ?
Play/PauseSPACE
Increase Volume↑
Decrease Volume↓
Seek Forward→
Seek Backward←
Captions On/Offc
Fullscreen/Exit Fullscreenf
Mute/Unmutem
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Seek %0-9
Next Up
A Kolorádón kérdeztük a fesztiválozókat, kell-e spórolni a szórakozáson
03:11
Copied
Live
00:00
07:01
07:01
More Videos
07:01
Teszt: melyik a legjobb pisztáciakrém a dubai csokihoz? Itt az eredmény!
03:11
A Kolorádón kérdeztük a fesztiválozókat, kell-e spórolni a szórakozáson
05:12
Ketchupokat teszteltünk: tarolt egy márka a kóstolóknál
48:24
Hadas Kriszta és Sváby András a Kettős:pont podcastben
06:45
A nagy tejfölteszt: az egyik termék magasan verte a mezőnyt
04:25
"Felszámolják az 50 forintot, de nem fogjuk cipelni a palackot" - A büfékben nincs kötelező visszaváltás
04:26
Tejeket teszteltünk, megéri-e a drágábbat venni
03:59
Dubai csokit kóstoltattunk járókelőkkel Budapesten
03:04
A Művészetek Völgye látogatóit kérdeztük a költekezésről