A The Kitchn gasztroblog szakértője, Emma Christensen megosztotta kedvenc módszereit, amelyekkel egy adag “unalmas” rizsből is kihozhatjuk a legtöbbet, és ízletes étellé alakíthatjuk – vette észre az Express.

Christensen első trükkje a rizsszemek pirítása.
A száraz rizsszemek pirítása egy kis vajban vagy olívaolajban, mielőtt hozzáadnánk a vizet, kihozza az ízüket, és fantasztikus diós jegyet kölcsönöz a kész ételnek
– magyarázta. A szakértő szerint ezt barna rizzsel vagy teljes kiőrlésű gabonákkal, például árpával is próbáljuk ki.
Christensen második tippje az volt, hogy a főzővizet cseréljük alaplére, ami lehet maradék házi csirkeleves vagy zöldségleves, vagy húsleveskocka is. Hozzátette, nem érdemes csak alaplében főzni a rizst, a szakértő szerint
a legobb eredményt a fele-fele arányban, vízzel hígított alaplé adja, mivel ha csak húslevesben fő a rizs, túl keményítősre főhetnek a szemek.
A zöldség- vagy húsleves használata azért erősen ajánlott, mert „ez egy plusz réteg ízt és gazdagságot ad anélkül, hogy túlzásokba esnénk.”
Végül az utolsó tanács az, hogy a rizst azzal fűszerezzük, amivel a többi készülő ételt is ízesítjük, leginkább a főételt, amihez a rizst felszolgáljuk köretként. Christensen elárulta, hogy ő „szinte mindig” hozzáad egy babérlevelet is az ételhez, függetlenül attól, hogy mit főz.