Ki ne szeretné a palacsintát, a vasárnapi ebédek legjobban várt finomságát. Nos, ígérjük nem is lesz olyan nehéz mostani fejtörőnk. Sok sikert hozzá!
Kvíz: mindent tudsz a palacsintáról?
1.Mivel töltik a hortobágyi palacsintát? (MTI Fotó: Bruzák Noémi)
Hús
Lekvár
Méz
2.Hol ül a krumplifejű palacsinta a kanizsai vonaton? (Fotó: MTI/EPA/Andy Rain)
Hátul
Elől
Középen
3.Melyik palacsintát gyújtják meg? (Fotó: Getty Images)
Székely palacsinta
Gundel palacsinta
Gyulai palacsinta
4.Honnan ered a palacsinta? (Fotó: MTI/Rosta Tibor)
Görög eredetű, hasonlóan készítették korábban, mint a pitát
Német eredetű, de hozzánk az 1800-as évek elején érkezett csak meg
Úgy tartják, hogy a római birodalom katonái ették először, és a pajzsukon sütötték
5.Palacsintához kell tojás? (Fotó: Omer Taha Cetin/AFP)
Nem kell
Természetesen kell, az alapanyaga
6.Miért érdemes szódavizet rakni a palacsintába? (MTI Fotó: Balázs Attila)
Vastagabb lesz az elkészült palacsinta
Könnyebben tapad rá a töltelék
Lazít a tészta szerkezetén, nem lesz olyan sűrű az állaga a sütés után
7.Mi történhet, ha túl sok a cukor a palacsintatésztában? (Fotó: Michel Bur/AFP)
Sütés közben rátapadhat a palacsintasütőre
Bezöldülhet a tészta
Sugárirányba fekete lesz a tészta
8.Egy profi szakács hogyan fordítja meg a palacsinta tésztáját? (Fotó: Getty Images)
Feldobja, hogy megpördüljön
Késsel
Kézzel belenyúl és egy pillanat alatt megpördíti
9.Mire kell ügyelni a nyers palacsinta tésztánál? (Fotó: Martin Bertrand / AFP)
Legyen olyan híg, mint a víz
Minél sűrűbbnek kell lennie, nem baj, ha csomós
Arra, hogy folyékony és csomómentes legyen
10.Melyik alapanyag nem kell a klasszikus palacsinta tésztájához? (Fotó: Getty Images)
Liszt
Zabpehely
Tojás
1/10 kérdés
Címlapkép : Getty Images
Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legérdekesebb cikkekről!