Akinek van valamennyi köze a vidéki élethez, az pontosan tudja, hogy a füstölés egy milyen időigényes, precizitást követelő munka és hát a nagyvárosban erre keveseknek van kapacitásuk. Ez még akkor is igaz, ha a hagyományos sonka-kolbász-szalonna vonalról elmozdulva a manapság népszerű BBQ füstöléses technológiával szeretnénk megismerkedni.
Ideális eszköz lehet ebben a kalandban a Breville füstölőpisztoly, ami néhány percen belül képes megteremteni azt a füstös ízvilágot, amire vágyunk, ráadásul a különféle folyékony füstökre jellemző „e-mellékíz” nélkül. A készülék valódi alma, cseresznye, meszkitó és hikori-fa forgácsokkal működik, pár szemet belehelyezünk, majd néhány perc erejéig ráeresztjük arra a cuccra, amit meg szeretnénk füstölni vele,
ami a hústól a sajton és a mindenféle rágcsálni valókon át a koktélokig bármi lehet, és már kész is vagyunk.
Azt persze el kell mondanunk, hogy a füstös íz tekintetében ugyan nem lehet ok a panaszra, viszont ettől azért mégsem kell elvárni a hagyományos órákon, napokon, vagy heteken át tartó füstölési eljárások eredményét. Azonban egy körúti lakásban ennél közelebb nem jutunk hozzájuk, már ha magunk akarjuk csinálni a dolgot.
(Via)