2019-ben a Burger King lett az első gyorsétterem, amely a díjnyertes, növényi alapú Impossible pogácsát szolgált fel, és az ikonikus Impossible Whoppert is megálmodta – az egészségesebb gyorskaja jegyében az egyik nagy kedvencet, a nuggets falatkákat alakították át. Az Impossible Nuggets mellé a vendégek kiválasztjatják a kedvenc mártásukat, amelyet a szójafehérjéből, napraforgóolajból és finom gyógynövények keverékéből készítenek.
Egy vakteszt eredménye szerint a mindenevő vásárlók 74%-a inkább az új falatkákat részesíti előnyben, mint az igazi húsból készültet, ám az Engadget rámutat: noha ezek növényekből készültek, valószínűleg nem vegánok, mivel a Burger King ugyanabban az olajban sütheti őket, mint más húsokat és tejtermékeket – írja a Designtaxi. Remélhetőleg a gyorsétterem kitalál egy módot arra, hogy 100% -ban vegánbaráttá is tegye a finomságot.
My wife and I were never big @BurgerKing people. With the @ImpossibleFoods Whopper and now the new nuggs on the menu, it’s a big fave and road trip must. Thanks, BK. ❤️. Via @CNBC: Burger King to test Impossible Foods’ meatless nuggets https://t.co/vPGfZ232zM
— Jesse Scott (@jesseRscott) October 6, 2021
A cég szerint egyébként a növényi alapú ételek 40% -kal kevesebb telített zsírt és 25%-kal kevesebb nátriumot tartalmaznak, mint a szokásos húsételek.