A balatonlellei Mesés BBQ & Grill Bisztró báránnyal töltött szőlőleveles káposztája nyerte a Balatoni Kör tizedik alkalommal meghirdetett Év Strandétele versenyét
A sajtóközlemény szerint az év strandételének választott Mesés nyári káposzta egy rozmaringos zöldbúza-törettel fermentált szőlőlevélbe töltött darált bárányhús, amelyet fermentált póréhagymás hideg káposztán, házi málnaecetes lilahagymával kínálnak.
A strandbüfé kategóriában az alsóörsi Oliva strandbüfé pisztáciapesztós lángosa nyert, amelynél nemcsak a bazsalikomos pesztóba, de a tésztába is kerül pirított pisztácia.
Idén új versenykategória volt az év stranddesszertje, amelynek nyertese a zamárdi Tiki Beach bisztró szezonális gyümölcsös tarhonyapudingja lett.
Vega különdíjat kapott a badacsonyörsi Vánkos étterem faszénen, tisztított vajjal grillezett patisszonja, amelyet égetett citrom levével és saját készítésű sárgaborsó misóval készült vajas kukoricahabbal tálalnak.
Az év felfedezettje idén a siófoki Julcsi Kalácsoda lett, amely a szokásos édes kürtőskalácsot liofilizált málnával spékelte meg, és a sós kürtősben is egyedit alkotott azzal, hogy a sajtot nem töltelékként vagy feltétként adja hozzá, hanem összepirítja – baconnel vagy anélkül – a sós tésztából készített kaláccsal – írták a közleményben.
(MTI)