A McDonald’s egy növényi alapú hamburgert tesztelt Kanadában a Beyond Meat nevű növényi hús előállítóval, majd közölte: növényi alapú hamburgereket, csirkehelyettesítőket és reggeli szendvicseket kínál jövő évtől. A húspótlók felé való elmozdulást elsősorban a hús egészségre, környezetre és állatjólétre gyakorolt hatásaival kapcsolatos aggályok vezérelték – csak csendben jegyezzük meg, hogy a Barclays Bank előrejelzése szerint a hús alternatíváinak fogyasztása 2029-re 140 milliárd dollárt érhet.
Meki és a húsmentes gyorskaják
A McDonald’s viszonylag későn lép be a húsmentes piacra, más gyorséttermek – köztük a Burger King, a White Castle és a Dunkin ‘Brands Group -, már bevezették a növényi alapú hamburgereket. “Örülünk a lehetőségnek, úgy gondoljuk, hogy egy bevált, finom termékünk van” – mondta Ian Borden, aki a McDonald’s nemzetközi tevékenységének vezetője, hozzátéve: “A Beyond Meat és a McDonald’s közösen hozták létre a növényi alapú pogácsát, amely a McPlant platform részeként lesz elérhető.”
A McDonald’s továbbra is olyan termékeire támaszkodik, mint a “Big Mac”, a “McNuggets” és a sült krumpli, amelyek értékesítésének mintegy 70% -át adják kulcsfontosságú piacain – írja a BBC.