Az élelmiszerbiztonsági kockázat miatt a hatóság kéri, hogy azok, akik a termelőtől 2022. március 3. után vásároltak, kizárólag alapos hőkezelést követően vagy – sütést nem igénylő élelmiszerek esetén – egyáltalán ne fogyasszák el a termékeket, élelmiszer-fertőzésre utaló tünet (láz, hányás, hasmenés, fejfájás) esetén pedig mielőbb forduljanak orvoshoz.
A Nébih honlapján olvasható tájékoztató szerint az előállító adatai:
Sári Gyula (kistermelő), 8183 Papkeszi, Petőfi u. 1.
Értékesítés helyszíne:
– Veszprém Vásárcsarnok 8200 Veszprém, Jutasi út 2.
– 8183 Papkeszi, Petőfi u. 1.
Probléma jellege: Listeria monocytogenes fertőzöttség
Az eset kapcsán a területi hatóság a kistermelő tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette, továbbá a telephelyén lévő termékeket kivonta a forgalomból és ártalmatlanításra utalta.
A liszteriózisról kérdezz-felelek formában ír a Nébih.