Bővült a Hungarikumok Gyűjteménye, ezúttal a székelykapuval és a magyar strandok és fesztiválok elengedhetetlen ételével, a lángossal – számolt be a Kormany.hu. A lángos annyira hozzá tartozik a magyar konyhához, hogy csak idő kérdése volt, mikor válik hungarikummá.
Készítésének hagyománya szorosan összefügg a kenyérsütés tradíciójával. A tökéletes lángos közepes vastagságú, nem túl olajos, belül puha, kívül roppanós.
A lángost általában reszelt sajttal, tejföllel, ízlés szerint fokhagymával megkenve fogyasztják, ugyanakkor mára az édes és sós feltétek változatos fajtáival ízesítik.
Bekerült a Magyar Értéktárba a zselici hársméz, amely egy olyan különleges fajtaméz, amelyet évszázadok óta termelnek a Somogy vármegyei őshonos hárserdőkben. Több ezer méhcsalád szorgoskodik a Zselicben, mert az ország minden részéből vándorolnak ide a méhészek a hársfa virágzása idején.