Engedélyezték a laboratóriumban növesztett csirkehús árusítását Amerikában
Az Upside Foods és a Good Meat létesítményeiben is felülvizsgálták és jóváhagyták az élelmiszer-biztonsági rendszereket, így megnyílt annak a lehetősége, hogy elkezdjék forgalmazni a mesterségesen előállított húsokat – írja a Telex.
A cégek novemberben már átestek egy ellenőrzésen. Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság vizsgálata után múlt héten az USDA (Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma) is alaposan megvizsgálta a termékcímkéket, hogy azokon valóban azok az összetevők szerepelnek-e, mint ami a valóságban is megtalálható a termékben.
A vizsgálatokat követően a cégek megkapták az engedélyt, ami szerintük óriási lépés a fenntartható élelmiszer-ellátás felé.
Fotó: Getty Images
Itt lehet majd megtalálni a laborban készített csirkehúst
A mesterségesen előállított termékeket nemsokára bárki megkóstolhatja, de egyelőre csak néhány étteremben.
A Good Meat először Jose Andres celebséf, az Upside pedig a Michelin-csillagos séf, Dominique Crenn éttermében kezdi árusítani a termékeit.