Teljesen hétköznapi élelmiszerek lesznek a főszereplői ennek a kvíznek, amelyekkel minden nap találkozhatsz. Vajon hány kérdésre tudod helyesen a választ? Tedd próbára magad!
Kvíz: miből készülnek az élelmiszerek?
1.Miből készül a kakaó? (Fotó: Getty Images)
Olvasztott cukorból, melyet összetörnek és ledarálnak
A kakaófa gyümölcséből, a kakaóbabból
Fahéjból
2.Miből készül a whisky? (Fotó: Getty Images)
Szőlőből, mint a bor
Rendszerint valamilyen gabonaféléből (árpa, búza, rozs)
Általában almából
3.A kristálycukrot miből állítják elő? (Fotó: Getty Images)
Cukorjuharból
Cukorcserjéből
Európában cukorrépából, de máshol akár cukornádból is
4.Miből állítják elő a chipset? (Fotó: Getty Images):
Vékonyra szeletelt burgonyából
Vékonyra vágott céklából
Szeletelt retekből
5.Miből készítik a juharszirupot? (Fotó:
A vörös juhar virágából
A cukorjuhar megcsapolásával nyert nedvből, sűrítéssel
A feketejuhar nedvéből
6.Mi a fő alapanyaga a csokoládénak? (Fotó: Getty Image)
Növényi zsiradék
Állati zsíradék
A kakaó
7.Mi a ropi két fő alapanyaga? (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)
A ropi két legfontosabb alkotóeleme a fehérliszt és a sókristályok
A cukor és a tejszármazékok
A növényi zsiradékok és a cukor
8.Miből készül a mustár? (Fotó: Getty Images)
A mustár növény szárából
A mustár növény virágjából
A mustár növény magjából
9.Miből lehet pattogatott kukoricát készíteni? (Fotó: Getty Images)
Csak olyan kukoricából, amely eleve pattogtatni való (látványra is egyszerű megkülönböztetni, mivel az ilyeneknél a torzsán hegyesebb szemű magok ülnek)
Bármelyik kukoricából, hevítéssel
10.Hogyan készül a tejföl? (Fotó: Getty Images)
Erjesztéssel készül, kefirszemcsék hozzáadásával
A joghurtkultúrával beoltott tejet 6-8 órán keresztül körülbelül 42-46 Celsius-fokos hőmérsékleten tartják
A tejföl tulajdonképpen savanyú tejszín, ami édes tejszín alapanyagból készül alvasztás útján
1/10 kérdés
Címlapkép: Getty Images
Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legérdekesebb cikkekről!