Érthető hát, ha sokan elkezdtek azon gondolkodni, hogy a nagyfokú kávéfogyasztással együtt járó, hasonló mértékű szeméttermelést hogyan és mi módon lehetne visszaszorítani.
Akár 40 percig is bírja
És itt jöttek a képbe az ehető kávéscsészék.
Több cég, valamint kávézó is készített már ehető csészét; például a Cupffee nevű startup pohár alakú ostyája kicsit a fagyis tölcsérre emlékeztet és ennek következtében olyasmi élménye lehet az embernek kávézás közben, mintha forró fagylaltot inna éppen.
A beszámolók szerint a „pohár” képes 40 percen át megőrizni ropogósságát és sokan különösen finomnak találták – írja a Boss Magazine.
Érdekesség még, hogy ezúttal nem amerikai licenszről van szó, hanem három, Bulgáriában élő testvér találmányáról, akik olyan ostyákat gyártanak, melyek semmiféle borítást, színezéket, vagy tartósítót nem tartalmaznak, mégis eltarthatóak vagy fél évig.
Ez azért fontos, mert így már könnyen lehet őket nagyobb kávézóláncokhoz is beszállítani. Mára már nem csak éttermek vagy szendvicsezők vásárolnak be ilyesmiből, hanem még a brit parlament büféje is.
Ehhez hasonló, csodás – és bizonyára finom – csészéket szolgálnak fel egyébként Franciaországban is, ha arra jártok, ezt is érdemes lesz majd kipróbálni, ha szeretitek a különlegességeket: