Nehogy kidobd, aranyat ér a kávéfilter: nézd, mi történik, ha a koszos mikróba teszed
Aki rendszeresen kávézik, annak valószínűleg mindig van kéznél néhány kávéfilter. Sokan egyszerűen a szemétbe hajítják, pedig a filter igazi jolly joker a háztartásban! – írja a német Focus. A kávéfilter ugyanis remek például portalanításra. Mivel nem karcol, bátran használható érzékeny felületeken is – legyen szó poharakról, képernyőről vagy akár tükörről. A hagyományos portörlőkkel szemben előnye, hogy nem hagy mikrosérüléseket a felületeken.
A filteres kávénak egyébként számos előnye van: például mivel lassabb, kíméletes főzési módszerrel készül, sokkal jobban előjön az ízében a kávébabok természetes aromája. Tisztább, kevésbé olajos végeredményt kapunk, és ha jól van elkészítve, gyümölcsös, virágos ízjegyek is felfedezhetők benne, amit egy erőteljes eszpresszó például teljesen elnyomna.

Magától vonzza a port
Ha nagyobb felületet szeretnénk megtisztítani, egyszerűen szétvághatjuk a filtert. Ráadásul be sem kell nedvesíteni, a papír természetes módon vonzza magához a port. További előnye, hogy olcsón beszerezhető bármelyik boltban, és környezetbarát alternatívát jelent, mivel lebomlik.
Titkos fegyver mikrótakarításnál
A mikróban gyakran keletkeznek szósz- vagy ételmaradék foltok, és ha nem vigyázunk, gyorsan rá is száradnak a készülék falára. Itt is segíthet a kávéfilter! Elég picit benedvesíteni, majd egy percre a mikróba rakni.
A keletkező gőz felpuhítja a szennyeződéseket, így azokat sokkal könnyebb lesz letörölni.
Ráadásul a filter a mikróban fröccsenésgátlóként is használható – egyszerűen borítsuk rá a tálra, így az étel nem fröcsög szét, és a falak is tiszták maradnak.