Az IKEA ScrapsBook szakácskönyv elkészítéséhez az IKEA Canada 10 észak-amerikai séffel dolgozott össze, 50 receptet találtak ki a konyhai maradékok újrahasznosítására, amik gyakran a kukában landolnak. A könyv az IKEA azon kezdeményezésének része, hogy 2030-ig fenntartható és klímapozitív vállalattá váljon, és buzdítsa az ügyfeleit a fenntarthatóbb otthoni életvitelre is.
A receptek között szerepel a „French Press Toast”, amihez többnapos kenyér, maradék kávé és használt kávézacc szükséges, vagy ott van a sült csirke csontjaiból készült húsleves, a fonnyadt zöldekből összerakott “pörkölt”, az almás torta, amihez foltos vagy összeszottyadt gyümölcsöt lehet használni.
A 214 oldalas ScrapsBook ingyenesen letölthető PDF-fájlként vagy e-könyvként az Apple Books és a Google Play Books áruházakból.
Ezenkívül az IKEA Canada tavasszal hetente Scrapcooking vasárnapot rendez az Instagram Live-on – írja a Designtaxi.
“A kutatások szerint Kanadában a konyhai hulladékként végződő ételmaradékok csaknem kétharmadát meg lehetett volna enni” – osztotta meg sajtóközleményében Johanna Andren, az IKEA Canada marketing vezetője. Hozzátette: “Látva, hogy mennyi hulladék keletkezik az otthon egyik legfontosabb helyiségében, arra vállalkoztunk, hogy inspiráljuk a kanadaiakat azáltal, hogy új külsőt adunk az ételmaradékoknak, és kreatív módszereket kínálunk az otthoni élelmiszer-pazarlás csökkentésére.”