Sajnos borzasztó mennyiségű szemetet termelünk világszerte, ráadásul a kuka nagy része ételmaradékokkal, cafatokkal van tele. De erre is van egy környezetbarát megoldás: a konyhai komposztáló, az élelmiszerpazarlás problémájának legkorszerűbb megoldása.
Tökéletes komposzt a kerthez
A Food Cycler környezetbarát és rendkívül hatékony: az élelmiszermaradványokat pár óra leforgása alatt tápanyagban gazdag talajjá varázsolja. Akár 90% -kal csökkenti a hulladékmennyiséget és tökéletes komposztot készít a kerthez. A legjobb, hogy minimális áramot fogyaszt készenléti állapotban és munka közben is, ezáltal valóban környezetbarát.
Nagyszerű megoldás az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez, és egyúttal a kert szépségének megőrzéséhez.
Hogyan kell használni?
1. A kisebb darabokból álló maradékokat helyezzük a kivehető vödörbe. Ez lehet akár főtt, sült, vagy nyers, de a Food Cycler képes bizonyos csontok, hús, kagylóhéjak, és citrusfélék lebontására is.
2. A vödröt a készülékbe tesszük, majd lezárjuk a tetejét, ezután kezdetét veszi a folyamat: a keverőlapátok csendben apróra őrlik a darabokat, közben felfűtés segítségével teljesen új anyag jön létre. Nem kell félni a kellemetlen szagoktól, ugyanis a szénszálas szűrő megakadályozza a szagképződést. Az eszköz a feldolgozás végén automatikusan kikapcsol.
1 kg maradékból 100 g tápanyag keletkezik három óra leforgása alatt – mindenféle közbeavatkozás nélkül. Az így kapott végterméket bátran összekeverhetjük a földdel, használhatjuk a kertben vagy cserepekben – írja a Kerti Komposztálók.
Food Cycler Home from Food Cycle Science on Vimeo.