A régióban nagyjából egységes a húsok ára, viszont nagy különbségek vannak a havi bevételekben, és az átlagfizetésekben országonként – szemlézte a Nova.rs elemzését a Szabad Magyar Szó.
A szerbiai boltokban a legdrágább a marhahús, 1200 dinárt (kb. 4000 Ft) is elkérnek kilójáért, a csirkemellfilét feleennyiért is meg lehet vásárolni, vagyis 670 dinárért (kb. 2200 Ft). A csirkecomb 400 dinár (1300 Ft körül), a disznóhús pedig 600 (2000 Ft) kilogrammonként.
Bosznia-Hercegovinában a marhahús ára szintén eléri az 1200 dinárt, a disznó ára átlagosan 600 dinár körül mozog. A csirkemellfilé 660 (2200 Ft), a comb pedig 450 (1500 Ft).
Montenegróban a marhahúsért 940 dinárt (3100 Ft) kérnek, míg a disznóért 470 dinárt. Drágább viszont a csirkemell, kilójáért 980 dinárt (3300 Ft) kérnek, a comb pedig 540 dinár (1800 Ft).
Észak-Macedóniában a disznóhús 650 dinár, a marha 1000 (3400 Ft), a csirkemell viszont 450 (1520 Ft), a comb kilója 260 dinár (880 Ft).
Horvátországban 830 dinárt (2800 Ft) kérnek a marhahúsért. A csirkecomb ára is kedvezőbb, 330 dinárba (1100 Ft) kerül. A csirkemellért viszont 900 dinárt (3000 Ft) is elkérnek, a disznóhús kilója pedig 800 dinár (2700 Ft).
A régióban a legmagasabb átlagbért a horvátok vihetik haza, itt 115.000 dinárnak (kb. 390 ezer Ft) megfelelő kuna az átlagfizetés, míg a legalacsonyabb Bosznia-Hercegovinában, 62.000 dinár (kb. 210500 Ft).