Eljött a jó idő és ezzel az egyik kedvenc nyári finomság, a fagylaltok főszezonja is. Hatalmas a választék, a kínálatnak és az ízeknek pedig semmi nem szabhat határt. A jéghideg édesség továbbra is hódít: a legtöbben a klasszikus ízeket kedvelik, mint például az eper, puncs, vanília, csokoládé, málna. A fogyasztók és a fagylalkozók is nagy egyetértésben voltak azzal kapcsolatban, hogy az említett klasszikus ízek népszerűsége töretlen, ám vannak olyanok, akik a különlegességeket keresik, mondjuk a mákos, gesztenyepürés, mogyorós vagy éppen francia krémes verziót. Megfigyelhető tendencia az is, hogy az időjárás forrósodásával a gyümölcsös finomságok kerülnek előtérbe.
A Bagaméri fagylaltozóban 380 forint egy gombóc fagyi, kicsivel drágább, mint tavaly ilyenkor: az alapanyagok drágulása miatt kénytelenek voltak emelni a gombócok árán is, ám ez sem tántorítja el a fagyizni vágyókat. Egy veresegyházi cukrászda fagyis pultja is fel lett töltve, megtalálhatók a sztenderd ízek és a különlegességek is – manapság nagy keletje van a sós finomságoknak. Mivel a minőséget tartják szem előtt, sokszor gondban vannak, mert akadnak olyan fagylaltozók, ahol meglepően nagy és könnyű gombócot adnak, meglepően kevés pénzért – ők ezzel szemben kénytelenek drágábban adni a hűsítő nyalánkságot, hiszen a tejnek, a tojásnak, a pisztáciának magas ára van. Hogy idén a nem szokványos ízek közül mi a sláger: például a sós pekándió karamellel vagy a sós tökmag.