Az egykor nagy népszerűségnek örvendő cukrászda a 20-as, 30-as években élte fénykorát. Az eredetileg 1890-ben megnyílt cukrászdát a II. világháború után államosították, majd Erkel néven működött egy ideig. A rendszerváltást követően privatizálták, 1991-ben tégláig lebontották az üzletet, majd egy évtizedre bezárták.
2002-ben ismét megnyitották, de csak néhány évig volt nyitva. Végül 2017 augusztusban újra megnyílt Hauer Rezső cukrászdája, amit akkor Enyvári Péter díszlettervező tervei szerint újítottak fel.
Végül csak öt évig készülhettek itt újra a magyar és a Monarchia-béli sütemények – írja a WeloveBudapest.
A Hauer Cukrászda a közösségi oldalán azzal búcsúzott november végén a vendégeitől, hogy a gazdasági környezet vendéglátóiparra gyakorolt hátrányos hatásai miatt kellett bezárniuk. Ez a hatás szerintük kiterjedt az energiaárak és az alapanyagárak növekedésére, valamint a csökkenő turizmusra és vendégszámra.
Konditerem a cukrászda helyén
A Színes Erzsébetváros posztjából kiderült, hogy a cukrászda helyén egy 2000 négyzetméteres konditerem nyílik még idén szeptemberben. A közösségi médiában többen fejezték ki bánatukat és nemtetszésüket.