Csirke, marha, halak és zöldségfélék egyaránt süthetőek, ugyanakkor a beltéri sütés is kiemelten igényli a szakács állandó figyelmét. Ám a konyha és a grill takarítása nem kell, hogy bonyolult vagy időigényes legyen – főleg pár segítő kézzel együtt. A következő néhány tipp segítségével a finom falatok mellett a ragyogó tisztaság is szerepet kaphat a grill parti során:
Papírozzuk elő a sütéshez a terepet
Sütés előtt készítsünk a tálakra papírtörlőket, melyek nedvszívó képességüknek köszönhetően elbánnak a felesleges olajjal és zsiradékokkal.
+ Tipp: Ha a nyers húsról gondosan leitatjuk a fölösleges nedvességet az új Zewa Premium papírtörlővel a sütés előtt, ropogósabb sültet készíthetünk.
Viszlát ragadó üvegek és lefolyó olaj
A sütéshez használt olaj üvegét körbetekerhetjük egy papírtörlővel, mint egy gallért helyezve az üveg nyakára. Így búcsút inthetünk annak, hogy az olaj minden alkalommal végigfolyjon az üvegünkön.
A teflonserpenyő tisztítása grillezés után
Használjunk ehhez Zewa Premium papírtörlőt és egy spatulát. A papír nagy hasznunkra lesz, mivel extra nedvszívóképességének köszönhetően elbánik minden zsír és a szennyeződés felitatásával, ráadásul szétfoszlás nélküli állagának köszönhetően többszöri felhasználást biztosít.
+ Tipp: Ha grillkocsit használunk, érdemes a grillezés után lefertőtlenítenünk zsíroldóval és a strapabíró papírtörlővel, hogy a következő használat előtt is sterilek és használatra készek legyenek a grillrácsok.