Azok, akik rajonganak a grillezésért, a barbecue-ért jól tudják, hogy a húsok elkészítése közben mennyire fontos – talán minden másnál fontosabb – a tökéletes hőmérséklet elérése és persze annak megtartása. Sokféle erre alkalmas hőmérővel találkoztunk már, de a GrillEye Pro+ hibrid kialakítású terméke első látásra messze a mezőny legerősebb tagjának tűnik.
Az eszköz összesen nyolc különböző szondával rendelkezik – ezek mérik a használatban lévő konyhai eszközök és az étel vagy ételek hőmérsékletét.
A hőmérők az információkat egy közel hét centis képátlójú kijelzővel rendelkező eszközre küldik, ami rendszerezi őket és az előzetes beállítások alapján jelez, ha a rács, a hús, vagy bármi, amire a hőmérőt csatlakoztattuk elérte a megfelelő hőmérsékletet vagy meghaladta azt. A GrillEye Pro+ nagy előnye az, hogy WiFi-vel és Bluetooth kapcsolattal egyaránt használható, ráadásul a kijelző kifejezetten úgy lett kialakítva, hogy a kerti grillezésnél se okozzon gondot az erős napsütés, arról nem is beszélve, hogy 360 fokban forgatható és még egy erős mágnest is elrejtettek benne, hogy könnyebben lehessen rögzíteni. A kijelzőn emellett el is nevezhetjük a különböző hőmérőket, aszerint, hogy épp minek a hőmérsékletét mérjük vele, így még egyszerűbb nyomon követni, hogy mi hol tart a konyhai munka során – szedte össze a fontos információkat az eszközről a Trendhunter.
Az akkumulátor a cég ígérete szerint egyetlen töltéssel egyébként negyvennyolc órán, vagyis két napon keresztül bírja tartani a tempót, de szerencsére akár használat közben is lehet tölteni az eszközt, így az sem okoz gondot, ha épp használat közben kezd lemerülni. Természetesen, alkalmazkodva a modern életstílus elvárásaihoz, az eszköz egy Androidon és iOS-en is megtalálható applikáción keresztül folyamatosan küldi az értesítéseket a telefonunkra vagy táblagépünkre, ha szeretnénk. És talán ez a legnagyobb előnye a GrillEye Pro+-nak:
az eszköz lehetővé teszi azt, hogy sütés-főzés közben mással is foglalkozzunk,
nem kell többé a konyhában feszülten figyelni, hogy mennyire sült át a hús, vagy mennyire forró a sütő rácsa. A hőmérők egyébként valóban szinte bármilyen körülmények között használhatók, hiszen a -50 foktól egészen a 300 fokos forróságig képesek mérni anélkül, hogy bármilyen károsodást szenvednének.