Ismert és kevésbé ismerős ételekkel tarkítottuk kvízünket a gasztronómia világából, de azért még úgy, hogy konyhanyelven értelmezhető legyen. Ne hagyd ki, méresd meg magad!
Gasztro kvíz: tedd próbára konyhai tudásodat!
1.Mi a puliszka? (MTI Fotó: Veres Nándor)
Zabkása
Kukoricából készülő kásás étel
Rizsfelfújt
2.Miből készül a hummusz? (Fotó: Getty Images)
sárgabab
csicseriborsó
sárgaborsó
3.Melyik levesbe tesznek hagyományosan zöldbabot? (Fotó: Getty Images)
Palócleves
Jókai bableves
Csorbaleves
4.Miből készül a csokoládé? (Fotó: Getty Images)
Cukornádból
Kávéból
Kakaóbabból
5.Mi az, amiben jelentősen eltér az ír gulyásleves a magyar gulyástól? (Fotó: Getty Images)
Az ír gulyáslevesben mindig birkahús van
Durván csípősre fűszerezik
Nem tesznek bele répát
6.Mi a grillázs? (Fotó: Getty Images)
Grillezett szalonna
Égetett cukor törött darabokból, melyben dió, mogyoró vagy akár mandula található
Grillezési módszer, a barbecue alapja
7.Csülök pékné módra: főzzük vagy sütjük? (Fotó: Getty Images)
Főzzük
Sütjük
Először főzzük, aztán sütjük
8.Kiről kapta nevét a Rákóczi túrós? (Fotó: Getty Images)
Rákóczi János cukrász és mesterszakácsról
Rákóczi Feri rádiósról
II. Rákóczi Ferenc fejedelemről
9.Mi az angyalbögyörő? (Fotó: Getty Images)
Császármorzsa
Nudli
Gesztenyepüré
10.Mi az, ami lehet hortobágyi is, de Gundel is? (Fotó: Getty Images)
Rétes
Szelet
Palacsinta
1/10 kérdés
Címlapkép: Getty Images
Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legérdekesebb cikkekről!