Ki ne szeretné a forró nyári napokon fagylalttal hűsíteni magát? Van azonban egy kis bökkenő… Ha dobozos fagyit veszünk, előbb-utóbb megjelenhetnek a felszínén kellemetlen darabok és jégkristályok. A világhírű fagyimárka, a Ben & Jerry’s megmutatta, mi a fagylalt tárolásának helyes módja.
Ez pedig nem más mint: fejjel lefelé tárolni!
„Vigyázz, nehogy megtapasztald a kulináris katasztrófát: tárold fejjel lefelé a fagyit mélyen a fagyasztóban, soha ne az ajtóban” – magyarázza a cég a honlapján, hozzátéve: még jobban teszik, ha az egész kis dobozos csodát egyszerre fogyasztják el, így egyszer és mindenkorra elkerülhető a probléma – írja a Designtaxi.
A cikk azt is részletezi, hogy a megolvadt fagylalt rácsöppen a fedélre, így kevesebb esélye van a még hideg rész elrontására. Azt javasolják, hogy a fogyasztók hagyják néhány percet szobahőmérsékletben a fagylaltot – eközben lágyul -, de semmiképp se tegyék be mikróba, mivel az erős hő befolyásolhatja a fagylalt finom szerkezetét. Hogy ki mikrózza meg a jégkrémet, az rejtély, de érdemes lehet követni a tanácsokat a mindig minőségi állag érdekében.