Erre a vonatra pattant fel egy dél-afrikai fiatal vállalkozókból álló csapat és rögtön nyitottak is egy rovarfagyizót Gourmet Grubb néven.
Persze ezt nem érdemes úgy elképzelni, hogy pálcán leteszik az ember elé a fagyasztott sáskát, mert úgy természetesen és okkal a kutya sem enné meg. Ehelyett a fagylalthoz szükséges tejet helyettesítették egy entotejnek nevezett, rovaralapú készítménnyel.
Nagyon egészséges
Na, de mit tud ez az entotej?
Fehérjetartalmát tekintve sokkal inkább a vörös hússal, mint a tejjel hasonlítható össze, ráadásul az aminosavprofilja még a vörös húsénál is ideálisabb emberek számára.
Bőségesen tartalmaz vasat, cinket és kalciumot, viszont se tartósítót, se szénhidrátot, se cukrot nem találunk benne, az édesítést mézzel végzik.
A pisztácia kifogyott
Jelenleg háromféle fagylaltot lehet náluk kapni, csokisat, mogyoróvajasat és karácsonyi fűszereset, viszont, ha venni is akarunk ilyet, azért sajnos egyelőre el kell menni Johannesburgba, mivel a kiszállítás még akadozik náluk és csak a személyes átvétel az egyedüli opció.
Amúgy egy 250 ml-es adag, kb egy ezres környékén jár forintba átszámolva.