A kanadai Nadia Lahrichi, valamint lánya és fia, Veronique és Kamil által megálmodott ehető művészeti eszközöket egy faragóhoz hasonló segédtárggyal lehet a fogásokhoz adagolni – az élmény egy az egyben olyan, mint mikor a gyerekek zsírkrétáit, ceruzáit faragják. Ám a kellemetlen viasz vagy fás íz helyett bazsalikomot, vargányát és egyéb ínycsiklandó finomságot ízlelhetnek meg a fogyasztók.
Az ételkréták különböző színárnyalatokban kaphatók, mindegyiknek egyedi íze van, például bazsalikom, sárgarépa-narancs-gyömbér, chipotle, kókuszdió-yuzu, lime, fekete fokhagyma, medvehagyma, vargánya, paradicsom és kakukkfű, piña colada, mandarin-fahéj és még sorolhatnánk. A méz-mustár íz kivételével – amely nem vegán, mivel a méz a méhek mellékterméke – az összes élelmiszerkréta növényi alapú, természetes és gluténmentes – írja a Designtaxi.
A puha, szájban olvadó textúra érdekében a zsírkrétákat agaragarból, természetes, növényi alapú zselésítőszerből állítják elő. Egy kis almaecet savasságot és fényességet kínál, az így kapott krétát az ételekhez és italokhoz egyaránt lehet használni. A végső remekmű érdekében a Food Crayon azt javasolja, hogy 5-10 forgácsot faragjanak a tányérra vagy a pohárba.