Konyha
2023. február 27.
Mit tegyünk hűtőbe, és mit ne? 5 élelmiszer, amiről most kiderül, hova való
Egy friss kutatás eloszlatna néhány korábbi tévhitet és megmutatná, hogy mit érdemes a hűtőbe tenni és mi az az alapanyag, aminek semmi keresnivalója nincs ott.
A szakértők évek óta arra figyelmeztettek, hogy ne tegyük a nyers, kezeletlen burgonyát a hűtőbe, mert ha alacsony fokon tároljuk, akkor azokban extra cukrok képződnek, amik a krumpli sütésekor rákkeltő akrilamiddá alakulhatnak. Egy új kutatás viszont most szeretné eloszlatni ezt a tévhitet, és azt javasolják, hogy a minőség hosszabb megőrzésének érdekében, így a hulladékcsökkentés miatt tegyük a krumplit is a hűtőszekrényünkbe – írja a DailyMail.
Míg a brit Élelmiszer-Szabványügyi Ügynökség (FSA) a krumplinál azt javasolja, hogy tegyük a hűtőbe, addig más zöldség vagy gyümölcs esetében azt tanácsolja, hogy vegyük ki onnan, mert a hidegben való tárolással hamarabb megromlanak.
Mutatjuk, hogy szakértők szerint mi az, ami a hűtőbe való és mi az, amit nem érdemes oda tenni.
huto-cover-8
Lapozz és nézd meg, mit javasolnak a szakértők!
Fotó megosztása:
huto-1-burgonya-8
A burgonya a hűtőben tovább friss marad, így jelentős mértékben csökkenthetjük az élelmiszerhulladékot is.
Fotó megosztása:
huto-2-paradicsom-8
Ha a paradicsomot hűtőbe tesszük, nem lesz annyira finom, mint ha kint tárolnánk
Fotó megosztása:
huto-3-uborka-8
A kígyóuborka hamar megromlik a hűtőben
Fotó megosztása:
huto-4-banan-8
Megfeketedik és kevésbé lesz finom a banán a hűtőben tárolva
Fotó megosztása:
huto-5-kenyer-8
Nem érdemes a kenyeret és a péksüteményeket a hűtőben tárolni, mert hamarabb kiszáradnak. Helyette légmentes tasakban érdemes tárolni ezeket az élelmiszereket.
Fotó megosztása: