Egy tojás feltörése már az ősembernek sem okozott gondot, a 21. században is elboldogulunk vele. Azonban roppant idegesítő, amikor az apró héjdarabok a sárgájával és a fehérjével együtt pottyannak a tálba, vagy épp a sárgája vagy a fehérje folyik a tál mellé főzés, sütés közben. Az ígéretek szerint könnyedén megszabadulhatunk ezektől a gondoktól, ha kipróbáljuk az Egg-Less nevű többfunkciós konyhai kiegészítőt. Bár az elválasztásra már kitalálták ezt a szilikon halat.
Több ezren tesztelték
A végtelenül egyszerű, vékonyka műanyag eszköz gyerekszemmel nézve úgy fest, mint egy kilapított, régi, tárcsázós asztali telefon. Akármilyen egyszerűnek is tűnik a tojástörő, rendkívül hosszú tervezési folyamat előzte meg a gyártását. Egy Gino Mazzenga nevű férfi fejében fogant meg a gondolat a tökéletes tojástörőről. Miután kifundálta teljesen egyedi formáját, több ezren tesztelték, s időközben a kialakítása is változott, míg végül a célnak tökéletesen meg nem felelt. Végül 2015-ben került a piacra, majd konyhapultok tömkelegére.
Multifunkciós
Az Egg-Less-t csak a tálka, turmixgép vagy bármilyen edény széléhez kell erősíteni, s a rajta található peremhez kell ütni a tojást. Ilyen módon sem a héjból, sem a sárgájából, sem a fehérjéből nem jut oda, ahova nem kellene, eképpen takarítanunk sem kell magunk után a konyhapulton, amit eddig mindig meg kellett tennünk. Mivel rugalmas műanyagból készült, a tojástörőt sokféle konyhai tálra, edényre rá lehet pattintani. A tojás feltörésén kívül az Egg-Less-szel tésztát is lehet szabdalni, sütésnél például csoki vagy bármilyen más mázat kenhetünk vele a tepsiben, vagy akár lisztet is tudunk lapátolni vele a zacskóból.
(Via)