A Burgundiában idén 19. alkalommal rendezték meg a világ egyik legrangosabb pezsgőversenyét, az Effervescents du Monde-ot. A megmérettetés november 30. és december 3. között zajlott le a mintegy 80 főt számláló nemzetközi zsűri közreműködésével, 20 ország 490 pezsgője versengett. A pezsgőversenyen (sparkling wines) 52 arany- és 108 ezüstérem talált gazdára, köztük pedig összesen 4 aranyérmet magyar versenyzők hoztak haza. A Hungaria Rosé Extra Dry nem „csupán” aranyérmet zsebelhetett be, hanem a tíz legjobb tétel egyike is lett.
A Hungaria Rose Extra Dry pezsgő
A játékos gyümölcsösségéről híres Hungaria Rosé Extra Dry tisztaságában egymásra talál a könnyed tavasz és a dögös szénsavasság. Friss savai, átható ribizlis málna íze, mélyrózsaszín színe és krémes utóíze tökéletes kombinációt alkotnak. A francia macaron például remekül párosítható ezzel a buborékos tétellel.
A Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő sikere egész évben töretlen a magyar fogyasztók körében. Annak ellenére, hogy a rosé kategória inkább nyári, tipikusan szezonális kedvencnek számít (ahogy a bor esetében is), ma már az egész év folyamán keresik a fogyasztók – az egyik legdinamikusabban fejlődő pezsgőkategória jelenleg – írja a Törley Pezsgőpincészet sajtóközleményére hivatkozva a Turizmus Online.