A termelők jó szezonra számítanak, az idei évben minden bizonnyal jellemzően bőséges és mézédes dinnyetermés várható, főleg akkor, ha így marad az időjárás is. Mindez igaz annak ellenére is, hogy a gyümölcs árával kapcsolatban vita van az üzletláncok és a beszállítók között. A Somogy TV közösségi oldalára feltöltött videójában egy lengyeltóti családi gazdaság termelője, Bugyi Roland árulja el, hogy mire érdemes figyelni, ha tökéletes dinnyét szeretnénk fogyasztani. A videóból kiderül, hogy minél világosabb,
minél fényesebb a külseje, annál fiatalabb gyümölcsről van szó, tehát ha sötétebb, akkor jó eséllyel édesebb is.
Ezen felül érdemes megvizsgálni a dinnye “hasát” is, vagyis azt a részt, ami a föld felé néz: ebben az esetben a jó minőséget a minél sárgább, világosabb szín jelenti.
Egy másik portál, az Élet Magazin is szolgál tippekkel azzal kapcsolatban, hogy hogyan állapíthatjuk meg, hogy milyen a minősége a gyümölcsnek, amit vásároltunk. Az oldal szerint abban az esetben, ha
több repedés is található a dinnyén, akkor minden bizonnyal nem természetes anyaggal kezelt darabbal állunk szemben.
Annak ellenére, hogy a népszerű nyári gyümölcs méretét befolyásoló forklorfenuron nevű növekedési hormon a legtöbb országban tiltott, Kínában még mindig használják, így érdemes alaposan megvizsgálni, hogy milyen gyümölcsöt választunk.