Árrésstopos ez az élelmiszer, amit tilos lenne megenni a szakértők szerint
A februári 7,1 százalékos élelmiszerinflációt követően vezette be a kormány az árrés szabályozását. Az intézkedés lényege, hogy március 17-től 30 alapvető élelmiszer – többek között a csirkehús – esetében a kereskedők árrése nem haladhatja meg a 10 százalékot. A boltokban tapasztalható állapotokról ebben a cikkünkben számoltunk be.
Furcsa módon a csirke ára a legtöbb helyen nem csökkent, hanem emelkedett. Hogy két példát említsünk: a Tescóban a félkilós csirkemell ára 1229 forintról 1236 forintra nőtt, míg az Aldiban a Húsmester csirkemell kilója ezen a héten 2119 forint helyett 2365 forintba kerül.
Az emelkedő árak mellett is megéri csirkét fogyasztani: a csirkehús ugyanis tápláló, egészséges élelmiszer.
Tartalmaz vitaminokat (A, B3, B6, B12, D), szelént és niacint, sőt a jó minőségű, sovány részek még omega-3 és omega-6 zsírsavat is.
Mindezzel együtt a csirkének is van néhány része, amiket jobb, ha elkerülünk, figyelmeztet a Vince.hu. Konkrétan négy olyan része van a csirkehúsnak, melyek fogyasztását nem ajánlják a szakemberek. Az egyik az árréstopos élelmiszerek listáján is szerepel – hogy a csirkemellfilé, a csirkecomb, a csirkefarhát, a csirkeszárny és az egész csirke közül mit nem ajánlanak a szakemberek, az galériánkat végiglapozva kiderül!
Borítókép forrása: Getty Images