A Japánban lévő Asahi Sörfőzdék innovatív módszert kerestek a műanyag hulladék minimalizálása érdekében, így egy cukrászcéggel együtt kifejlesztették a Mogu csészét, amit meg lehet enni az ital elfogyasztása után. A csészéket burgonyakeményítő magas hőmérsékleten és nyomáson történő sütésével hozzák létre, tartós és elég ellenálló a folyadék megtartásához.
A három méretben kapható poharak négyféle ízben elérhetők: sima, garnélarákos rizskréker, csokoládé és diós.
A cég szerint a csészék nem csak italok tárolására szolgáló eszközök, hanem az étkezés részei is lehetnek, új élményt kínálnak az ízek kombinálásával – írja a Designtaxi.
A legjobb talán a dióízű, ami illik az italokhoz, ugyanakkor húsleveshez, currys ételekhez és desszertekhez is jól használható. Tíz darabos csomagolásban a legkisebb 1150 jent kóstál, a közepes 1200 jen, a nagy pedig 1400 jen.