A vörös hús azért is tűnik jó választásnak, mert egy nemrégiben készült tanulmány összefüggést mutatott ki koronavírus-fertőzöttek cinkszintje és a betegség lefolyásának súlyossága között. A megfigyelések szerint minél telítettebbek a betegek cinkraktárai, annál gyorsabban gyógyulhatnak ki a COVID-19-ből.
A cink fő forrásai a rák- és kagylófélék, az olajos magvak, a hüvelyesek és a vörös húsok.
Utóbbiak bolti kínálatából készült az alábbi összeállítás:
Az Aldiban a szeletelt, csont nélküli Pick sertéskaraj (500g / tálca) 1199 helyett 899 forintba kerül.
Az Auchanban 1 kilogramm csont nélküli Auchan nívó marha gulyáshús 2299 forint.
A Coop kínálatában 1 kilogramm sertéslapocka 1049 forintért kapható.
Az Intersparban 1 kilogramm csontos sertéskaraj 1099 forintba kerül.
A Lidlben 1 kilogramm friss, sertés tepsistál (csont nélküli sertértarja, csont nélküli sertéskaraj, csont nélküli sertéscomb) 1799 helyett 1399 forintba kerül.
A Penny Marketben 1 kilogramm csont nélküli sertéskaraj ára 1099 forint.
A Reálban 10 dkg Pick Békebeli füstölt sertéstarja 319 forintért kapható.
A Tescóban 1 kilogramm friss, magyar, csont nélküli sertéscomb 1499 helyett 1045 forintba kerül.
További rengeteg akciós termék egy helyen itt >>