Óriási veszély az air fryereknél, leéghet a lakás - ezt a hibát sokan elkövetik a forró levegős sütő használatakor
Egyre népszerűbbé válik az air fryer, a zsír és olaj helyett forró levegővel működő, apró sütő. Van azonban egy hiba, amit sokan elkövetnek, mert nem tudják, mennyire tűzveszélyes, számol be a Dívány.
Így használjuk benne a sütőpapírt, hogy ne gyulladjon meg
Az air fryer egyre több háztartás elengedhetetlen kelléke: először az egy-két fős otthonokban vált népszerűvé, azonban a piacon hamarosan megjelentek a nagyobb űrtartalmú verziók, amik akár egy egész családot gyorsan és kényelmesen látnak el meleg étellel. A masina takarítása azonban sokaknak okoz fejtörést: ezért sokan használnak sütőpapírt a gépben. Ez önmagában nem veszélyes.
Az air fryerek tálcájába szilikonból vagy sütőpapírból készített kosarakat is vásárolhatunk: az előbbi többször használatos, míg az utóbbit pont úgy kell használni, mint a klasszikus sütőpapírt. Betesszük a sütő tálcájába, elhelyezzük rajta az ételt, végül pedig kidobjuk a szennyezett papírt.

Ez az a mozzanat, ahol sokan hibát vétenek: mivel nem akarnak a forró kosárba nyúlni, sokan a papírral együtt helyezik vissza a tálcát a gépbe. A forró levegős sütő ventilátora ilyenkor még forog, ez
felkaphatja a használt sütőpapírt, amely a fűtőszáltól könnyen lángra kap.
Ugyanez történhet akkor, ha az air fryer előmelegítése közben már előre behelyezzük a sütőpapírt a tálcába. Fontos tehát, hogy sose legyen sütőpapír az air fryer tálcájában, ha az egyébként üres.
Ha sima, nem kifejezetten air fryerre mintázott sütőpapírt használjunk, figyeljünk oda, hogy a letépett darab semmiképp se érjen hozzá a fűtőszálhoz.