A koronavírusjárvány miatt a kézfertőtlenítők jóformán eltűntek a boltokból, ahol meg még kapni, ott szinte már aranyáron mérik, ennek következtében pedig terjedni kezdtek a neten mindenféle házi praktikák a fertőtlenítők előállítására. Ezekkel elsősorban az a gond, hogy minimum 60 százalékos alkohol kell hozzájuk, hogy a fertőtlenítőnek bármilyen jellegű értelme is legyen, ilyen szeszeket meg nem igazán lehet kapni a boltokban.
Mielőtt azonban a megvilágosodástól ragyogó arccal lerombolnánk a pincébe a papa pusztulat, rézelejés, okkal feledésre ítélt törkölypálinkájáért, érdemes azt is figyelembe venni, hogy nagyon nem mindegy, milyen arányban és hogyan keverjük az összetevőket.
Magyarán, ha nem vagyunk vegyészek, vagy gyógyszerészek, inkább bízzuk ezt a dolgot is a profikra.
Absolut és Louis Vuitton fertőtlenítő
A segítség már úton is van, hiszen a svéd szeszes ital gyártó Absoult már bejelentette, hogy ráállnak a fertőtlenítő gyártására. Ez azért sem annyira meglepő, mert a sertésinfluenza idején is megtették már ezt. Új jelentkező is van a porondon, a Louis Vuitton anyacége, az LVMH Párizsban adott ki közleményt, hogy fertőtlenítő gélt kezdtek el gyártani és ezt a terméküket ingyenesen bocsátják az egészségügy rendelkezésére.
Az amerikai hatóságok lazítottak is a fertőtlenítőgyártással kapcsolatos reguláikon és kijelentették, hogy amíg bizonyos szabályokat betartanak, addig nem indítanak eljárást senki ellen, aki alkoholalapú fertőtlenítőszereket állít elő.
(Via)