Egy ízletes koktél, egy frissen facsart narancslé vagy egy pazar recept elkészítéséhez is tökéletesen passzol az a „kézműves” citromfacsaró, melyet a Verve készített el, s ajánl most figyelmünkbe.
Valóban kézműves
A 49 x 20 centiméteres facsarók különlegessége, hogy nem a gyártósorról veszik le őket, s csomagolják a gépek. Minden egyes darabot saját kezűleg készítenek a kisiparosok, emiatt is ragasztják rájuk a kézműves jelzőt. A kiöntéstől a csiszoláson át a fényezésig minden részfeladatot emberi kéz végez. A készülék alapanyaga száz százalékban újrahasznosított alumínium. Ha betévedünk bármelyik vásárba Mexikóban, nagy valószínűséggel szembe jön majd egy ilyen facsaró, nagy hagyománya van arrafelé a citrusfélék kézi préselésének.
Könnyen és gyorsan dolgozik
A facsarószerkezettel könnyűszerrel ki tudjuk préselni az utolsó cseppet is a citromból, narancsból, grapefruitból, hisz nem egy könnyű műanyag prés nehezedik rá a gyümölcsre, hanem egy fém. A gyűjtőtálka felfogja a gyümölcshúst és a magokat. A prés alá beférnek 1-2 és 3-5 decis poharak is, így nem kell azokat állandóan üríteni.
Jól néz ki és megszakadni sem kell a használatához
Nem elhanyagolható, hogy ezt a szerkezetet a világon bárhol használhatjuk, ugyanis nincs szükség elektromosságra a működtetéséhez, legfeljebb két erős kézre. Valójában olyan nagyon erősnek sem kell lennie a kezeknek, bárki elbír a készülékkel. Megjelenése mondhatni elegáns: egy bárban, kávézóban bátran odarakhatjuk a régi hullámos, 1930-as évekbeli dizájn szerint újragondolt presszógépek mellé. De az otthoni konyhapulton sem fog rosszul mutatni a metrócsempe előtt díszelegve.
(Via)