A csapból is a dubai csoki folyik, és ez karácsonyig biztosan nem változik. Az idei ünnep sztárdesszertje még a bejglit is letaszíthatja trónjáról, és több diszkontlánc – így az Aldi, a Lidl, az Auchan és az Interspar – kínálatában is megtalálható. Ugyanakkor olyan nagy rá a kereslet, hogy résen kell lennie annak, aki vásárolna belőle a boltokban.
Mivel nehéz beszerezni, és egyébként nem annyira olcsó, sokan otthon készítik el a keleti finomságot karácsonyra. A dubai csoki receptje nem túl bonyolult, titka a különleges összetevőkben rejlik. Az egyik ilyen alapanyag a pisztáciakrém, a Mielőtt megveszed legújabb részében Semjén Nóra ötféle terméket kóstolt kislányával, Lillával együtt.
A tesztelt pisztáciakrémek között árban igen jelentős különbségek vannak, a legdrágább ugyanis ötször annyiba kerül, mint a legolcsóbb.
A vaktesztünkben szereplő pisztáciakrémek:
- Fabbri pisztáciás krém – 3250 ft/100 g
- Tiramiacasa pisztáciakrém (Gelarto Rosa) – 1750 ft/100 g
- Mendula pisztáciakrém fehér csokoládéval – 1666 ft/100 g
- Scyavuru pisztáciakrém – 1350 ft/100 g
- Italiamo pisztáciakrém (Lidl saját márkás) – 631 ft/100 g
A videóból az is kiderül, hogy milyen különbségek vannak a pisztáciakrémek összetevői között.
Mielőtt megveszed
Szubjektív termékteszteken alapuló sorozatunkban arra keressük a választ, hogy érdemes-e sokat költenünk egy-egy ismertebb vagy prémium élelmiszerre, netán az olcsóbb a jobb?