Lerántotta a leplet a dubai csokiról a magyar cukrász: ez babonázza meg a vásárlókat
Hetek óta tart Magyarországon az őrület a dubai csoki körül. A közel-keleti ihletésű édesség, amely ropogós kadajif tésztát, pisztáciakrémet, tahinit és tejcsokoládét tartalmaz, a TikTok-videók hatására robbant be a köztudatba. Azóta influenszerek és ínyencek keresett kedvence lett, aminek köszönhetően nem csak a boltok polcain lesz hamarosan elérhető, de egyre több magyar cukrászda és édességbolt is kísérletezik a dubai ízvilággal – írtuk egy korábbi cikkünkben.
Egy pécsi cukrászműhely vezetője saját kezűleg gyártja a csokoládékülönlegességet, sőt – elmondása szerint – a saját egyéniségét is belevitte az édességbe: míg az eredeti dubai csoki hivatalosan tejcsokoládé kéreggel készül, Kántor Éva fehér csokoládéból és a különleges rózsaszínű ruby csokiból is készíti, lágyabb, ropogós tésztával kevert pisztáciakrémmel, valamint a táblák hátuljára is tesz pisztáciát – írja a Bama.hu.
A lap érdeklődésére a cukrászat tulajdonosa a vásárlók többsége előtt kevésbé ismert kulisszatitkokat is megosztott a dubai csokiról. Elmondta: a kadajif tészta egyfajta török cérnametélt, mely nem fehér lisztből van, hanem kukoricakeményítőből, tehát lényegében gluténmentes. Még meglepőbb, amit az édesség iránti felfokozott érdeklődés talán legfőbb kiváltójáról, a nagyon élénk zöld színű töltelékéről árult el. Kántor Éva szerint
a videókban elénk táruló látványt színezett pisztáciakrémmel érhették el, ugyanis a feldolgozott pisztácia alapvetően barnás színű.
A dubai csoki magas árát egyrészt az eleve drágának számító, a desszertbe nagy mennyiségben kerülő pisztáciával, valamint az elkészítés rendkívül időigényes és összetett folyamatával magyarázta Kántor Éva.