A csokoládé és a tojás mellett a sonka az, ami egyetlen húsvéti asztalról sem hiányozhat. De melyik a legfinomabb, mikre kell figyelni a vásárlás során és hogyan főzzük meg az ünnepi finomságot? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ a videóban. Sonkabeszerző körutunk először a Bosnyák téri piacra vezetett, majd a Nagycsarnokban is körül néztünk. Végül igazi szakértői tippeket kaptunk a DiVin Porcello Sonkabárban, sőt, a téma útközben sem hagyott minket hidegen. Tartsatok velünk!
A szívsonka az idei sláger
Idén nagy kedvenc a szívsonka, de a többi füstölt áru is rendkívül népszerű. A legolcsóbb a gyorsérlelésű kötözött sonka, ezt egyre többen keresik. A Nagycsarnokban előbbi kilója 3498 forint, míg a tradicionális sonkák kilós ára 3990 forint körül alakul. A szívsonka árában már nagyobb különbségek vannak: mérettől és minőségtől függően 3498 és 6290 forint között változik az áruk eladónként.
A prémium sonkák áránál határ a csillagos ég
“Aki a prémium termékeket keresi, annak a Fehérvári úti piacra érdemes ellátogatnia, itt bárányt és 24 hónapig érlelt pármai sonkát is lehet venni, a szarvasgomba pehellyel megszórt pármai sonka kilója például 14999 forint. A mangalica húsból készült, különleges San Danielle sonkát 25 999 forintért mérik, a Pó völgyében gyártott, szabadtartású mangalicából készült Zvarina sonka kilója pedig 35 ezer forint” – árulta el Földes Tamás, a Budapest Vásárcsarnokai Kft. ügyvezető igazgatója.
A vásárcsarnokok nyitva tartanak nagycsütörtökön, március 28-án és nagyszombaton március 29-én a szokásos nyitvatartási rend szerint.