Nincs olyan nap, hogy ne ennénk valamilyen finom pékárut, így ez a kvíz biztosan sokaknak, így neked is könnyű lesz. Csapj bele bátran!
Kvíz: mindent tudsz a pékárukról?
1.Miért hívják a vizes zsömlét vizesnek? (Fotó: Getty Images)
Több településre vízimalmokból jutottak el egykor a zsemlének való lisztek, ezért
Ez egy szimpla elnevezés, semmi nincs mögötte
A vizes zsemle víz hozzáadásával készül, míg a császárzsemle vajjal
2.Mik láthatóak a képen? (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)
Diós csigák
Rétesek
Francia krémesek
3.Milyen zsemle készül éppen? (MTI Fotó: Balázs Attila)
Sajtos zsemle
Magvas zsemle
Vizes zsemle
4.Mi látható a fotón? (Forrás: Getty Images)
Croissant
Bagett
5.Melyik országból származik a ciabatta? (Fotó: AFP)
Tuvalu
Lengyelország
Olaszország
6.Mi a Kossuth kifli? (Fotó: Getty Images)
Olyan kifli, ami nem hajlott, hanem egyenes
Olyan kifli, aminek a csücske meg van sodorva
Tulajdonképpen nem kifli, hanem omlós tésztájú sütemény, ami apró kiflit formáz
7.Mit nevezünk buktának? (Fotó: Getty Images)
A cipót
Péksüteményt, melyet lekvárral, túróval töltenek rendszerint
A kakaós csigát
8.Több ívben bevágott rész egy zsemlén - vajon mi lehet a neve a pékárunak? (Kép forrása: MTI Fotó/Balázs Attila)
Császárzsemle
Vizeszsemle
Magos zsemle
9.Mi a vekni? (Fotó: Getty Images)
A félbevágott zsemle egyik fele
A félbevágott kifli egyik fele
Hosszúkás (tojás) alakú fehérkenyér, zsemlekenyér
10.Mi a cipó? (Fotó: Getty Images)
Nagyobb zsemle
Kisebb, kerekre gyúrt kenyér
Óriáskifli
1/10 kérdés
Címlapkép: Getty Images
Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legérdekesebb cikkekről!