Nem kevesebb, mint három díjjal térhetett haza a keszthelyi Spájz Szörp manufaktúra „a fine food Oscarja” néven emlegetett Great Taste Awards nemzetközi élelmiszeripari verseny angliai döntőjéről. Az 1994 óta megtartott versenyre több tízezer termékkel neveznek be és az 500 fős zsűri egy vakteszt után dönt értékelésükről. A zsűriben a világ legjobb séfjei, forgalmazói, étterem-tulajdonosai, ételkritikusai és szakírói foglalnak helyet – írja a Márkamonitor.
Az idén 10 éves Spájz Szörp kínálatában jelenleg 16 féle szörp található, ezen felül 5 féle spritz by Spájz szénsavas szörpitalt is forgalmaznak. Bálint Áron, a Spájz Szörp Kft. ügyvezető-társtulajdonosa fontosnak tartja a mostani elismerést. A nevezett termékek mindössze 20-30%-a részesül elismerésben, de csillagot csak az ízvilágában és összetevőiben kiemelkedő termék kaphat.
Ezek a szörpök kaptak díjat
A versenyen 1, 2, illetve 3 csillagos elismeréseket osztanak a különböző kategóriákban. A három csillag az „Exquisite” (Kiváló), a 2 csillag az „Outstanding” (Kiemelkedő), míg az 1 csillag a „Delicious” (Nagyszerű) minősítésű termékeket jelöli.
A keszthelyi Spájz bodzavirág-szörpje egy csillagot kapott, amiben a zsűri szerint virágos bodzaillat és citrusos jegyek találhatók, ami hígítást követően is édesen megőrzi a friss, virágos ízélményt.
Ennél is rangosabb elismeréssel jutalmazták a Spájz téli fűszeres szörpöt, ami már két csillagot zsebelhetett be. A zsűri szerint szívmelengető az ital, ami egyedi ízvilággal és szegfűszeges jegyekkel rendelkezik. Fogyasztását forrón vagy hideg szódával ajánlják.
Szintén két csillagot kapott az eperszörp az elragadó ízélménye miatt.