Az Európában is ismert japán italvállalat, a Suntory kertészeti ágazata, a Flower alkotta meg a citromdinnyét – írja a Haszon.hu. A nemesítési munkálatokat igazán nem kapkodták el, hiszen 5 évnyi kísérletezés eredménye lett a már Japánban kapható gyümölcs.
Formája és mérete alapján egy dinnyére emlékeztet, a héja zöldessárga és kemény A belseje fehér, az íze pedig egyszerre keveréke az édes és savanyú ízeknek, citromos jelleggel.
A nagyközönség azonban csak rövid ideig élvezheti a különlegességet, mivel mintegy 3800 darab kerül csak a vásárlók elé.
A citromdinnyét jelenleg öt farmer termeszti Furano-ban, Hokkaido szigetén. A gazdálkodók mindenekelőtt szupermarketeknek értékesítik, ahol mintegy 8000 forintnak megfelelő jenért árulják. Ha a termék sikeres lesz, akkor akár rendszeressé iválhat a termesztése.