A szalmonellafertőzést az egyik gyártóegységnél azonosították. A Ferrero olasz édességgyártó csoportnak a belgiumi Arlonban található üzemét eddig nem hagyta el olyan termék, amely fertőzött lenne – olvasható az MTI által szemlézett La Libre Belgique belga lap cikkében.
Laurence Evrard, az olasz vállalat Benelux-államokért felelős szóvivője közölte, a termelés a teljes üzemben leállt. A következő két hétben pedig fertőtlenítik a gyár területét.
A vállalat elővigyázatossági intézkedésként függesztette fel a gyártást, ugyanis egyetlen termék szalmonellavizsgálatának eredménye sem lett pozitív.
A Ferrero oldalán az olvasható, hogy július 6. óta ideiglenesen leállítják a gyártósorok egy-egy részét, miután az ellenőrzések szalmonellafertőzést mutattak ki.
A Ferrero Arlonban található csokoládéüzeme tavaly április elején is leállt, egy decemberben azonosított szalmonellafertőzés miatt. Az ott készült valamennyi csokoládéterméket (Kinder meglepetés, Schoko-bon, minitojás) visszahívták. A gyár 2022. június elején indulhatott újra három hónapos tesztidőszakra, rendkívül szigorú higiéniai felügyelet mellett.