Szomorú üzenet fogadta hétfőn reggel azokat, akik édességért igyekeztek a XIII. kerületi Fischer Cukrászdába. Az ajtón ugyanis egy üzenet fogadta őket, miszerint végleg bezártak – írja a StreetKitchen.
50 évig működött a családi cukrászda
A lap szerint 1973 óta állt az újlipótvárosi üzlet élén a 85 éves Fischer Aurél cukrászmester, aki saját receptúra alapján készítette a süteményeket. A kókuszgolyó, a mignon és a házi piték mellett nyaranta olyan különlegességeket is lehetett kapni, mint például rumos diós fagyit.
De számos, ma már ritkaságnak számító retró desszert is szerepelt a kínálatban, mint a Tátra-csúcs vagy az indiáner.
Sok vendéglátóhely zár be
Az élelmiszerárak drasztikus emelkedése, az energiaválság, valamint a munkaerőhiány miatt meglehetősen sok nagy múltú vendéglátóhely zárta be kapuit a közelmúltban.
Tavaly novemberben búcsúzott el vendégeitől az 1899-ben alapított Hauer cukrászda. Ők is a gazdasági környezetre és az energiaválságra hivatkozva zártak be. Helyén egy 2000 négyzetméteres edzőtermet nyitnak várhatóan idén ősszel.
Már csak néhány napig tart nyitva a Desszert Neked cukrászműhely, ami a költségek és az alapanyagárak miatt nem tudott fenntarthatóan működni. A Paulay Ede utcában található cukrászda még május 28-ig tart nyitva.
Hasonló okokra hivatkozva zárt be tavaly nyáron a 1957 óta üzemelt Budapest Cukrászda, valamint a Kis Rókus utcában működő Édesem cukrászda és tortaműhely.
Nemrég az 1980-ban megnyitott legendás józsefvárosi Öcsi étkezde közölte, hogy betegség miatt kénytelen bezárni.