A két legismertebb németországi diszkontnál januártól már olyan húskészítményeket kínálnak, amelyekben összetevőként számottevő részben növényi alapanyagok is helyet kapnak – írja a privatbankar.hu. A lap szerint a cél ezzel az újfajta árucikkel, hogy az emberek egészségesebben étkezzenek, lévén a németek hagyományosan túl sok húst esznek.
Így az ilyen termékekben magvakat, gombát vagy növényi fehérjéket, rostokat kombinálnak hússal.
A hibrid élelmiszerek 40 százalékban zöldségtartalmúak, így jelentősen csökkenteni lehet az állati alapanyagok felhasználását.
Az ilyesfajta árucikkek számos egészségügyi előnnyel járhatnak, hiszen kevesebb zsírt és koleszterint tartalmaznak, ugyanakkor a növényi rostok jót tesznek az emésztőrendszernek.
A német Aldikban már van olyan kolbász, melynek komponensei között megtalálható a sárgarépa, de egy szaláminál például növényi alapú alternatív összetevőket, és tejsavó fehérjét is megneveztek.
A Lidlben hibrid hamburger-pogácsákat kínálnak, trópusi gyümölccsel kombinálva. Ugyanakkor kapható már náluk sárgarépás bécsi kolbász, és szójás csirkekolbász is.