Újabb magyar siker a gasztronómia terén, ezúttal Földes Csilla balatonlellei műhelye bizonyította be, hogy több ezer finomság közül az ő pitypangszirupos bonbonja érdemes az előkelő harmadik helyre az Academy of Chocolate világszintű megmérettetésén – írja a Sonline.hu.
A manufaktúrában számos ínycsiklandó édesség készül, például szarvasgombás, gyömbéres, kökényes, pálinkakrémes vagy éppen borzselés kiadásban.
A Londonban tartott seregszemlén immáron 2005 óta választják ki a legjobb bonbonokat. A Csili Choco Bon’s Kézműves Manufaktúra csokoládékészítője maga állította elő a pitypangszirupot kézműves termékéhez, melyhez a virágot saját gyereke szedte.
Földes Csilla, aki kereskedőből lett csokoládékészítő, nem először vett részt a kiemelkedő szakmai világversenyen, hiszen édességei közül a mexikói kávékrémes és aszaltszilvás marcipán 2019-ben bronzérmet szerzett ugyanitt.