A prémium minőségű, különleges alapanyagokból álló sütemények – amilyen az ország tortája is – árszabása valójában már évek óta veszteséges, a kereskedők más desszertek és a fagylalt árával kompenzálják a kiesést. Most viszont eljött a pont, amikor már nem lehet a lélektani határ alatt tartani az árakat: 800-1000 forintot kell elkérni egy szelet tortáért – írja a Pénzcentrum.
A lap idén is megkeresett számos cukrászdát, ahol árusítják Magyarország Tortáját is, hogy mennyibe kerül egy szelet. A válaszok alapján van olyan cukrászda, ahol a Napraforgó és a cukormentes Beszterce rózsája is minimum 800 forintba kerül, máshol szintén egységesen, 900 forint/szelet áron kapható idén. A válaszokban találkoztak 850 forintos szeletárral is, illetve van cukrászda, ahol az idei évben 990 forint/szelet árral terveznek, a tavalyi árhoz képest 100 forinttal drágábban.
A cikkben megjegyzik: úgy tűnik, hogy a 800 forint alatti árazást el is felejthetjük. Ennek oka pedig főként a járvány hatásaiban és az alapanyagok drágulásában keresendő. A lapnak nyilatkozó cukrászdák mindegyike kiemelte, hogy jelentősen nőttek a költségeik.