A különösen a sonkáiról híres Pápai Hús Kft. kizárólag növényi alapanyagokból álló vegán terméket fejlesztett ki. A Pápai Ízek néven forgalomba kerülő burgerpogácsája és szendvicsfeltétje után már újabb magas fehérjetartalmú vegán termékeken is dolgozik – írja a Médiapiac.
Szappanos Péter ügyvezető úgy véli, a hazai élelmiszergyártóknak alkalmazkodniuk kell az átalakuló, sokoldalúbbá váló, újdonságokra nyitottabb fogyasztói igényekhez, és a pápai cég termékfejlesztésben és -gyártásban is az élére akar állni ennek az átalakulásnak.
A kizárólag növényi összetevőkből álló vegán termékeik amellett, hogy nem tartalmaznak állati fehérjét (ebből fakadóan laktózmentesek), egyben szója- és gluténmentesek is.
A Pápai Ízek termékeinek borsó az alapanyaga, ezért magas a rosttartalmuk, sok bennük a vitamin és az ásványi anyag, viszont kevés a telített zsírsav.
A most folyó piaci bevezetés után a termékcsalád a már zajló fejlesztések eredményeként újabbakkal bővülhet.